Sposób przygotowania:
ryż z jabłkami
gotujemy ryż można użyć ryżu który został nam np. z dnia poprzedniego
Jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce, następnie mieszamy je z cukrem i 3 łyżkami cynamonu.
W naczyniu układamy warstwami: ryż - jabłka i tak do wykończenia składników. Wierzch posypujemy łyżką cynamonu.
Zapiekać 30 minut w temp 160 stopni.
można też przekładać warstwą jogurtu i wtedy zapiekać.
Smacznego:)
Jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce, następnie mieszamy je z cukrem i 3 łyżkami cynamonu.
W naczyniu układamy warstwami: ryż - jabłka i tak do wykończenia składników. Wierzch posypujemy łyżką cynamonu.
Zapiekać 30 minut w temp 160 stopni.
można też przekładać warstwą jogurtu i wtedy zapiekać.
Smacznego:)