Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubię przepisy na proste potrawy, które nie wymagają czasu a smakują wyśmienicie

Ryż z jabłkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z jabłkami

 

  • 1 szklanka ryż,
  • 1 szklanka mleko,
  • 1 szklanka woda,
  • 3 szklanki jabłk smażone,
  • 3 łyżki masło,
  • do smaku cukier,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkami
Wodę z mlekiem zagotować, dodać odrobinę soli, wsypać ryż i gotować około 20 minut. Ugotowany ryż wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, na środek położyć smażone jabłka i posypać cukrem. Podawać gorące.
Ryż z jabłkami
Etap 1
Ryż z jabłkami
Etap 2

Tagi:

ryż