Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Ryż z kremem z czarnych porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż ugotowany na mleku z dodatkiem masła, polane pysznym sosem zrobionym ze śmietany i czarnych porzeczek.

Ryż z kremem z czarnych porzeczek

Składniki:

Ryż z kremem z czarnych porzeczek

 

Sposób przygotowania:

Ryż z kremem z czarnych porzeczek
Mleko wlać do garnka, gdy zacznie wrzeć, dodać masło i wsypać opłukany ryż. Cały czas mieszać w czasie gotowania az do chwili do napęcznienia. Zdjąć z ognia, okryć ręcznikiem i owinąć ciepłym kocem, aż ryż stanie się miękki. Porzeczki zmiksować z cukrem i śmietaną.

Ryż rozłożyć na talerze i polać po wierzchu sosem porzeczkowym. Udekorować porzeczkami. 

Tagi:

ryż