Sposób przygotowania:
Ryż z kurczakiem w sosie koperkowym
Piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski. dodajemy olej i obtaczamy w nim mięso. Posypujemy je ziołami i pozostawiamy na chwilę, aż mięso się przegryzie. Do garnka wrzucamy mięso i podsmażamy. W tym samym czasie włączamy ryż do gotowania. Kiedy mięso będzie już lekko podsmażone i miękkie dolewamy do niego śmietanę. Mieszamy. Następnie dodajemy posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy. W tym samym czasie włączamy brokuły do gotowania. Kiedy śmietana ładnie połączy się z naszym mięsem i koperkiem, robimy mieszaninę mąki i wody, by lekko zagęścić sos. Uwaga! Minimalna porcja wystarczy, żeby sos był gęsty, a potrawa naprawdę zapycha, więc z umiarem :). Kiedy sos jest zagęszczony dodajemy do smaku pieprz, vegetę i maggi. Na talerz wykładamy ryż (pamiętajmy, aby go posolić!), na to nakładamy kurczaka w sosie i dekorujemy ugotowanymi brokułami. Pyszności!