Sposób przygotowania:
Ryż z pestkami dyni
Ryż ugotować w wodzie z kostkę bulionową ( ok. 20 minut ) .
Na suchej patelni uprażyć mieszając pestki dyni. Osolić je lekko . Zdjąć z patelni .
Wyjąć woreczek z ryżem . Pozostawić by obciekł . Wylać wodę z garnka w którym gotował się ryż . Woreczek rozciąć i włożyć tam ryż .Wrzucić do niego masło i połowę uprażonych pestek. Ogrzewać na bardzo małym gazie 2 minuty mieszając .
Posypywać resztą pestek dyni dekorować zieleniną .
Na suchej patelni uprażyć mieszając pestki dyni. Osolić je lekko . Zdjąć z patelni .
Wyjąć woreczek z ryżem . Pozostawić by obciekł . Wylać wodę z garnka w którym gotował się ryż . Woreczek rozciąć i włożyć tam ryż .Wrzucić do niego masło i połowę uprażonych pestek. Ogrzewać na bardzo małym gazie 2 minuty mieszając .
Posypywać resztą pestek dyni dekorować zieleniną .