Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ryż z pieczarkami 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne danie na ciepła, szybką kolację.

Ryż z pieczarkami 5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryż z pieczarkami 5

 

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami 5
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Ugotowany ryż wysypać z woreczka. Pokrojone w kostkę pieczarki usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać ją do grzybów, jak płyn z patelni odparuje. Smażyć dalej razem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do ryżu dodać usmażone z cebulą pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać. Można dodać do tego posiekany szczypiorek.
Ryż z pieczarkami 5
Ugotowany odcedzony i wysypany z woreczka ryż.
Ryż z pieczarkami 5
Pokrojone w kostkę pieczarki smażone na oleju.
Ryż z pieczarkami 5
Pokrojona w kostkę cebula dodana do podsmażonych pieczarek.

Tagi:

ryż