Sposób przygotowania:
Ryż z pieczarkami i tuńczykiem
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Pieczarki pokroić w półplasterki. Przygotować wszystkie przyprawy. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać do tego wszystkie przyprawy. Smażyć razem 1-2 minuty, cały czas mieszając. Na patelnię wrzucić grzyby i usmażyć je, doprawić do smaku solą ziołową. Do usmażonych grzybów dodać ugotowany ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać, co chwilę mieszając. Do ryżu dodać lekko odsączoną rybę i posiekaną natkę pietruszki. Chwilę podgrzewać, co chwilę mieszając, aż ryba się zagrzeje. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.