Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki ryż można również podawać z bitą śmietaną, cukrem lub owocami.

Ryż z powidłami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryż z powidłami

 

  • 1 szklanka ryż,
  • 1 szklanka mleko,
  • 1 szklanka woda,
  • 1 łyżeczka masło,
  • do smaku Sól,
  • powidła śliwkowe

 

Sposób przygotowania:

Ryż z powidłami
Do rondla wlać wodę, osolić, dodać masło i zagotować. Wsypać ryż, gotować, po 10 minutach wlać mleko i gotować do miękkości. Ryż wyłożyć na talerz, nałożyć powidełka.
Ryż z powidłami
Etap 1

Tagi:

ryż