lara1908

lara1908

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Ryż z rybą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Coś dla fanów ryb, ryżu i pieczarek...

Ryż z rybą

Składniki:

Ryż z rybą

 

  • 500g filetów rybnych
  • 2 woreczki ryżu
  • duża cebula
  • sok z cytryny
  • 100-200 g pieczarek
  • 1 duży seler
  • 1 szk rosołu
  • olej do smażenia
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Ryż z rybą
Ryz ugotować na sypko. Seler zetrzeć na jarzynówce usmażyć Filety usmażyć na oleju. Prawie pod koniec smażenia +pieczarki i cebulę +seler. Po 10 minutach +rosół i sok cytrynowy zagotować. Całość wymieszać delikatnie z ryżem