Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z sosem malinowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryż można ugotować na samym mleku bez dodatku wody.

Ryż z sosem malinowym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z sosem malinowym.

 

Sposób przygotowania:

Ryż z sosem malinowym.
Do garnka wlać 4 szkl wody, dodać szczyptę soli, zagotować. Do wrzącej wody wsypać ryż i gotować około 10 minut. Następnie do ryżu wlać mleko, dodać masło, 2 łyżeczki cukru waniliowego i gotować do miękkości. Do głębokiego naczynia wlać jogurt, wsypać cukier puder, pozostały cukier waniliowy, maliny i delikatnie zmiksować. Ugotowany ryż wyłożyć na talerze, polać sosem malinowym, ozdobić.
Ryż z sosem malinowym.
Ryż powinien być ugotowany w wodzie z dodatkiem mleka i masła.
Ryż z sosem malinowym.
Owoce przed zmiksowaniem należy oczyścić, umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.

Tagi:

ryż