MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Ryż z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i zdrowie danie na obiad lub kolację.

Ryż z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z tuńczykiem

 

  • 100g ryżu białego parabolicznego
  • 150g kawałki tuńczyka w oleju
  • 50 g groszku konserwowanego
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 czarnych oliwek
  • koperek
  • pieprz , sól

Sposób przygotowania:

Ryż z tuńczykiem
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy ryż około 10 minut. Następnie odcedzamy na durszlaku. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Oliwki i groszek odsączamy z zalewy. Do miseczki wkładamy groszek , pokrojone w plasterki oliwki i czosnek, dodajemy soli i pieprzu i mieszamy . Na talerz wsypujemy ciepły ryż , na ryż wysypujemy z puszki tuńczyka z olejem a następnie wsypujemy przygotowane warzywa.Całość posypujemy koperkiem.
Ryż z tuńczykiem
Podstawowe produkty to : ryż, oliwki, czosnek, groszek i kawałki tuńczyka w oleju.
Ryż z tuńczykiem
Ryż gotujemy w garnku przez około 10 minut.
Ryż z tuńczykiem
groszek, oliwki i czosnek mieszamy z pieprzem i solą.
Ryż z tuńczykiem
Po ugotowaniu ryż odsączamy na durszlaku.

Tagi:

ryż