iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

Składniki:

Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni
Ryż kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne , cukinie dobrze myjemy nie obieramy. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę , dodajemy pokrojona paprykę czerwoną i pokrojona cukinie . Podsmażamy chwilę. Dodajemy liście szpinaku. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy ryż , wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka.