Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami
Warzywa należy obrać i pokroić (ziemniaki: w plasterki, marchewka: cieńsze plasterki, cebula: w krążki, brokuł: na małe gałązki, kukurydza: oddzielić ziarenka od kolby, fasolka: pokroić na strączki długości 2-3 cm). Wszystkie (oprócz papryki) razem ugotować w posolonej wodzie do uzyskania pożądanej miękkości. Ryż również gotujemy w słonej wodzie (osobno).
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną w grubą kostkę paprykę. Dodajemy resztę warzyw i dodajemy przyprawy.
Na koniec dodajemy ryż i wszystko dokładnie mieszamy.
Oczywiście ilość warzyw może być zmienna według gustu ;)
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pokrojoną w grubą kostkę paprykę. Dodajemy resztę warzyw i dodajemy przyprawy.
Na koniec dodajemy ryż i wszystko dokładnie mieszamy.
Oczywiście ilość warzyw może być zmienna według gustu ;)