małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Ryż z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki odiad z parówkami zamiast miesa.

Ryż z warzywami

Składniki:

Ryż z warzywami

 

  • torebka ryzu
  • 1 brokuł
  • oliwa do smazenia
  • 2 cebule
  • 3 parówki
  • sol
  • kilka lisci sałaty

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami
Ryz gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na rózyczki i gotujemy 5 minut we wrzatku. Na patelni rozgrzewamy oliwe i doajemy do niej drobno posiekaną cebulke. Parówki obiramy ze skórki i kroimy w plasterki 0,5 cm. Dodajemy do cebuli. Dodajemy równiez brokuła z wody. Doprawiamy solą, mieszamy i smazymy 10 minut. Po tym czasi dodajemy ugotowany ryz i mieszamy. Przekłądamy na talerze. Podajemy na lisciach sałaty.

Tagi:

ryż sałata