Smakoszka17

Smakoszka17

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Ryż z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryż z warzywami - smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło

Ryż z warzywami

Składniki:

Ryż z warzywami

 

  • 3 woreczki ryżu białego
  • papryka (najlepiej kolorowe)
  • warzywa na patelnię
  • kotlety sojowe (1 paczka)
  • kostka rosołowa
  • pieczarki

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami
Ryż ugotować. Paprykę pokroić w paski. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć. Rozpuścić kostkę rosołową w gorącej wodzie i wrzucić kotlety sojowe. Po ok 5 minutach wyjąć je i i także pokroić w paski. Warzywa dać na patelnię i poczekać,aż będą miękkie. Wszystko wymieszać. Można podawać z sosem winegret.

Tagi:

ryż