iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z warzywami i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre lekkie danie obiadowo-kolacyjne

Ryż z warzywami i serem feta

Składniki:

Ryż z warzywami i serem feta

 

  • 1 woreczek ryż,
  • 1 szt cukinia,
  • 1 szt brokuł,
  • 1 szt cebula,
  • 1/3 szt ser feta,
  • Kucharek lub wegeta
  • pieprz,
  • 1 szt marchewka,
  • masło,
  • 4 łyżki groszek konserwowy

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami i serem feta
Cukinie myjemy nie obieramy z skórki kroimy w cieniutkie paseczki ,marchewkę ścieramy na tarce .Cebulę kroimy w piórka . Brokuły gotujemy na parze . Na masełku na patelni podsmażamy warzywa ,dodając pod koniec smażenia brokuły .Smażymy jeszcze chwilę i dodajemy groszek zielony konserwowy Doprawiamy kucharkiem lub wegetą do smaku .Ryż gotujemy w osolonej wodzie po ugotowaniu dodajemy na patelnie do warzyw mieszamy .Doprawiamy pieprzem swiezo zmielonym Podajemy na ciepło z pokruszonym serem feta .Ozdabiamy natka pietruszki