Sposób przygotowania:
Ryż zapiekany z jabłkami
Ryż gotuj w osolonej wodzie. Gdy jest gotowy dodaj roztrzepane jajka, masło, cukier waniliowy i 1 łyzkę cukru. Wymieszaj.
Jabłka obierz i zetrzyj, dodaj cynamonu,resztę cukru i cukier waniliowy.
Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego wyłóż jedną część ryżu i posmaruj 3 łyżkami śmietany.Włóż 1/2 jabłek i resztę ryżu. Posmaruj śmietaną i włóż resztę jabłek. Zapiekaj 40min w 170stC
Jabłka obierz i zetrzyj, dodaj cynamonu,resztę cukru i cukier waniliowy.
Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego wyłóż jedną część ryżu i posmaruj 3 łyżkami śmietany.Włóż 1/2 jabłek i resztę ryżu. Posmaruj śmietaną i włóż resztę jabłek. Zapiekaj 40min w 170stC