Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To pyszna potrawa z dzieciństwa. Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną na ciepło smakuję wyśmienicie - polecam

Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną

Składniki:

Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu ( nie solić). Odcedzić i wystudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż. Posypać cynamonem. Następnie ułożyć starte jabłka. Posypać cynamonem i cukrem. Na to nałożyć śmietanę i posypać cynamonem i cukrem. Zapiekać w 180 stopniach przez 15 minut.