pchelka79

pchelka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

ryżowa potrawka pod kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

kolejny sposób na kiełki:)

ryżowa potrawka pod kiełkami

Składniki:

ryżowa potrawka pod kiełkami

 

  • 100 g ryżu
  • 2 wędzone udka kurczaka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • 50 g kiełków lucerny
  • 1 mini gołka zakopiańska
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki sosu chili słodkiego
  • sok z 1/2 limonki
  • sos sojowy
  • sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma

 

Sposób przygotowania:

ryżowa potrawka pod kiełkami
• ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
• mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
• mięso obsmażyć na patelni,
• dodać ryż, chwilę smażyć,
• dodać pokrojony seler naciowy, sos chili, sos sojowy, sok z limonki, przyprawić,
• chwilę podgrzewać mieszając,
• wyłożyć na talerze,
• kiełki umyć, osuszyć, wymieszać,
• posypać potrawkę,
• pomidorki pokroić w ćwiartki, ułożyć na kiełkach,
• posypać startym serem