eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Ryżowa zapiekanka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna gdyż podaję ją z posypanym serem żółtym. Polecam.

Ryżowa zapiekanka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryżowa zapiekanka

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa zapiekanka
Do garnka z wodą wsypać ryż i ugotować. Marchew trzemy na grubej tarce,cebulę kroimy w kostkę. Dajemy wszystko na patelnię i usmażymy na oleju. Można posolić. Ogórki kroimy w kostkę. Parówkę kroimy według własnego uznania. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ugotowany ryż, na to cebulę z marchewką oraz pokrojone w kostkę ogórki i parówkę. Śmietanę mieszamy z majonezem i dajemy na ryż. Wierzch posypać żółtym serem. Pieczemy w piekarniku na 170 stopni w 40 min.
Ryżowa zapiekanka
Cebula położona na ryżu w żaroodpornym naczyniu.
Ryżowa zapiekanka
Warzywa położone na ryżu i cebuli
Ryżowa zapiekanka
Parówka położona na cebuli i warzywach..
Ryżowa zapiekanka
Wszystko polane majonezem i śmietaną i posypanym serem żółtym

Tagi:

ryż