Sposób przygotowania:
Ryżowa zapiekanka
Cebulę obieramy i drobno kroimy.Parówki kroimy w kostkę,podsmażamy na oleju.Pod koniec smażenia dodajemy cebulę.
Paprykę i ogórki kroimy w kostkę,ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Groszek,ryż,pokrojone warzywa i duszone parówki z cebulą przekładamy do miski.Dodajemy połowę sera i doprawiamy do smaku.Dokładnie mieszamy.
Składniki zapiekanki wkładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy pozostałym serem.Zapiekamy ok.40 min. w piekarniku rozgrzanym do temp.200 stopni
Paprykę i ogórki kroimy w kostkę,ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Groszek,ryż,pokrojone warzywa i duszone parówki z cebulą przekładamy do miski.Dodajemy połowę sera i doprawiamy do smaku.Dokładnie mieszamy.
Składniki zapiekanki wkładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy pozostałym serem.Zapiekamy ok.40 min. w piekarniku rozgrzanym do temp.200 stopni