Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z ryżem
Skrzydełka zalać zimną wodą i zagotować. Zebrać pianę łyżką cedzakową. Dodać czosnek, wegetę, ziela angielskie.
Następnie przygotować warzywa:
Pokrojoną w kawałki marchew, pietruszkę i seler. Dodać do wywaru. Gotować razem ok.20 minut. Następnie dodać ryż z dwóch woreczków. Gotować ok. 10 -15 minut. Na tarce o grubszych oczkach zetrzeć kiszone ogórki i dodać do zupy.
Wszystko razem gotować jeszcze 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać sporo posiekanego koperku.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Następnie przygotować warzywa:
Pokrojoną w kawałki marchew, pietruszkę i seler. Dodać do wywaru. Gotować razem ok.20 minut. Następnie dodać ryż z dwóch woreczków. Gotować ok. 10 -15 minut. Na tarce o grubszych oczkach zetrzeć kiszone ogórki i dodać do zupy.
Wszystko razem gotować jeszcze 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać sporo posiekanego koperku.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.