szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Zupa ogórkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Od zawsze zupę ogórkową przygotowywałam z ziemniakami. Niedawno spróbowałam tej zupy z dodatkiem ryżu i bardzo przypadła mi do gustu.

Zupa ogórkowa z ryżem

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem
Skrzydełka zalać zimną wodą i zagotować. Zebrać pianę łyżką cedzakową. Dodać czosnek, wegetę, ziela angielskie.

Następnie przygotować warzywa:

Pokrojoną w kawałki marchew, pietruszkę i seler. Dodać do wywaru. Gotować razem ok.20 minut. Następnie dodać ryż z dwóch woreczków. Gotować ok. 10 -15 minut. Na tarce o grubszych oczkach zetrzeć kiszone ogórki i dodać do zupy.

Wszystko razem gotować jeszcze 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać sporo posiekanego koperku.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.