Sposób przygotowania:
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami
Pulpety: mięso mielone wkładamy do miseczki, dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą, wyrabiamy na gładką masę, formujemy malutkie pulpeciki, W garnku nastawiamy około 1l wody, dodajemy kostkę rosołową doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy pulpeciki, gotujemy przez kilka minut.
W dużym garnku podgrzewamy bulion, marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy bądź rozcieramy wg uznania, wlewamy do gotującego bulionu, następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego
W dużym garnku podgrzewamy bulion, marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy bądź rozcieramy wg uznania, wlewamy do gotującego bulionu, następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego