Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

błyskawiczna zupa pomidorowa z ryżem i pulpetami

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami
Pulpety: mięso mielone wkładamy do miseczki, dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą, wyrabiamy na gładką masę, formujemy malutkie pulpeciki, W garnku nastawiamy około 1l wody, dodajemy kostkę rosołową doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy pulpeciki, gotujemy przez kilka minut.
W dużym garnku podgrzewamy bulion, marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blenderujemy bądź rozcieramy wg uznania, wlewamy do gotującego bulionu, następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pulpecikami, Smacznego
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami
Przygotowujemy pulpeciki z mięsa mielonego, jajka, bułki tartej i przypraw
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami
Puszkę pomidorów blenderujemy bądź rozcieramy wg uznania
Ryżowa zupa pomidorowa z pulpetami
Pomidory wlewamy do bulionu, dodajemy ryz i gotujemy razem