Sposób przygotowania:
Ryżowe kopczyki do pulpetów
Gorący ryż wymieszać z masłem ( ma się rozpuścić ) i pokrojoną 1 łyżką natki pietruszki . Ryż włożyć do filiżanki i dokładnie ubić by był zwarty .Wywrócić filiżankę nad ukrojonym plastrem pomidora . Popukać w denko tak by ryż wypadł na pomidora uformowany w ,, kopczyk " . Na ryżu ułożyć kukurydzę przyciskając ją ostrożnie do ryżu . Na wierzchu położyć kilka listków natki pietruszki , a na nich utartą rzodkiewkę . Podaję proporcje na jedną porcję - zależnie od potrzeb zwiększa sie je .Ponieważ ma to być podane gorące trzeba się spieszyć robiąc , a co najważniejsze mieć wszystko przygotowane ( pokrojoną natkę , pomidory , utarte rzodkiewki , ryż ugotowany i zmieszany z masłem i natką ) . Potem tylko podgrzewamy ryż i nakładamy porcje .