Sposób przygotowania:
Pulpety mięsno-ryżowe
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na złoto na łyżce oleju. Wymieszać mięso, ryż , cebulę , 2 łyżki kopru. Doprawić solą i pieprzem . Zrobić 8 kulek. Gotować obok duszącej się faszerowanej kalarepki lub w szklance wrzącej wody z 1/5 kostki bulionu drobiowego Knorra przez 15 minut. Wyjąć łyżką cedzakową z płynu. Do Wywaru włożyć pokrojoną kalarepkę i marchew . Gotować na małym gazie 20 minut. Dodać masło, resztę kopru. Zasypać mąką .Wymieszać . Doprawić solą , cukrem , sokiem z cytryny. Włożyć pulpety i podgrzać je . Najłatwiej jest robić jednocześnie i faszerowane kalarepki i te pulpeciki. Miesza się wtedy mięso z ryżem i cebulą robiąc farsz do kalarepek , a z reszty która zostanie pulpety. Tak samo po wydrążeniu kalarepek wystarczy tylko do kawałków kalarepki dokroić marchewki i udusić .Pulpety ugotować obok duszącej się kalarepki .
luna
Mirka227
5!
msewka
Natala1210
eli_555
eli_555
Ale narobiłam byków,ale dzisiaj boli mnie głowa i pewnie przez to.
Babciagramolka