Sposób przygotowania:
Ryżowy przekładaniec
Z mąki,masła,cukru i jajka zagnieść ciasto,podzielić na 3 części,do jednej dodać kawę rozpuszczalną wymieszaną z 2 łyżkami wody,ciasto schłodzić w lodówce.Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego i szczypty soli.Żółtka utrzeć z cukrem oraz olejkiem cytrynowym,dodać zmielony ser,budyń,przestudzony ryż,a na koniec pianę ubitą z białek,dokładnie wymieszać.Puszkę z mlekiem gotować w garnku z wodą 3godz.Na dnie natłuszczonej formy ułożyć część ciasta jasnego,posmarować dżemem,na niego wyłożyć połowę masy,wyłożyć ciemne ciasto,a na nie połowę powstałego z mleka kajmaku,pozostałą część masy i na koniec jasne ciasto.Piec ok.60min.w 190"C.Resztą kajmaku ozdobić wierzch schłodzonego ciasta.