WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Rzodkiewka zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rzodkiewka ugotowana w osolonej wodzie, odcedzona a następnie przesmażona na masełku i posypana bułką tartą.

Rzodkiewka zasmażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rzodkiewka zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewka zasmażana

ETAP 1:

Z podłużnych rzodkiewek odciąć nać i korzonki, usunąć ewentualne plamki. Rzodkiewki umyć i wrzucić do garnka. Rzodkiewki zalać zimną wodą tak aby je przykryła nie więcej. Garnek przykryć i ustawić na gazie. Gdy woda się zagotuje osolić. Rzodkiewkę gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić i przestudzić. Na patelni roztopić ok. 1 łyżkę masła i wrzucić rzodkiewki. Smażyć kilka minut aż rzodkiewki się trochę przyrumienią. W między czasie doprawić je solą i pieprzem czarnym mielonym, posypać posiekanym szczypiorkiem i mieszać co jakiś czas. Gdy Rzodkiewka się trochę przyrumieni wsypać bułkę tartą i zamieszać. Przełożyć do salaterki i podawać na gorąco.

Rzodkiewka zasmażana
Przesmażona rzodkiewka posypana bułką tartą
Rzodkiewka zasmażana
Rzodkiewka doprawiona solą, pieprzem i posiekanym koperkiem
Rzodkiewka zasmażana
Rzodkiewka po ugotowaniu wrzucona na roztopione masło
Rzodkiewka zasmażana
Rzodkiewka po ugotowaniu i odcedzeniu z wody