eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rzodkiewki w zalewie Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 23

Nie codzienny dodatek do zimowych obiadów.

Rzodkiewki w zalewie Eli

Składniki:

Rzodkiewki w zalewie Eli

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki w zalewie Eli
Rzodkiewki odciąć od łodyżek,umyć i włożyć do słoików-mnie wyszły 3 duże.Do każdego słoika włożyć 2 ząbki czosnku,łyżeczkę gorczycy,2 ziarnka ziela angielskiego,duży listek laurowy,4-6 ziarenek pieprzu,kawałek obranego chrzanu i gałązkę kopru.Zagotować wodę z octem,solą i cukrem.Zalać rzodkiewki,zakręcić słoiki i pasteryzować 30-40 minut w zależności od wielkości słoików.Smacznego!