lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto zrobione trochę inne niż zwykle . Chciałam zrobić coś innego czego jeszcze nie robiłam . Miało też mieć mało kalorii no i wyszło pół na pół .

Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej

 

  • Składniki:

 

  • Biszkopt :

 

  • 4 jaja

 

 

  • 4 łyżki mąki tortowej typ 450

 

  • 120 gram cukru

 

  • 1 szczypta proszku do pieczenia

 

  • Masa:

 

  • serek homogenizowany naturalny 400 gram ( kupiłam w Lidlu )

 

  • dwie galaretki brzoskwiniowe

 

  • Dodatkowo:

 

  • brzoskwinie z puszki jena puszka wystarczy powinno być do 12 sztuk w niej małych połówek

Sposób przygotowania:

Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej
1. Ubijamy całe jaja z cukrem na puch ( Masa się podwoi albo potroi i tak ma być ) Przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia Dodajemy obie maki z proszkiem do jaj i tu już kręcimy wałkiem albo łopatką w jedna stronę. Ciasto się łączy , przekładamy do formy prostokątnej , wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 mi nut w 170 stopniach, zostawiamy w piekarniku wyłączonym i o uchylonych drzwiach .2. Miksujemy serek na najniższych obrotach. Galaretki zalewamy 800 ml wody wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia. Można słoik postawić w zimna wodę wtedy szybciej się ostudzi. Lekko tężejącą galaretkę dodajemy do serka . Przekładamy masę lekko tężejącą na upieczony biszkopt i kładziemy polówki brzoskwiń dociskając w masę aby lekko się zanurzyły . Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny , potem można jeść.
Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej
Ubijamy całe jaja z cukrem na puch ( Masa się podwoi albo potroi i tak ma być )
Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej
Przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia Dodajemy obie maki z proszkiem do jaj i tu już kręcimy wałkiem albo łopatką w jedna stronę.
Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej
Ciasto się łączy , przekładamy do formy prostokątnej , wyłożonej papierem do pieczenia.
Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej
Przekładamy masę lekko tężejącą na upieczony biszkopt i kładziemy polówki brzoskwiń dociskając w masę aby lekko się zanurzyły . Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny , potem można jeść.

Tagi:

biszkopt