Sposób przygotowania:
Sadzone jaja w masie brzoskwiniowej
1. Ubijamy całe jaja z cukrem na puch ( Masa się podwoi albo potroi i tak ma być ) Przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia Dodajemy obie maki z proszkiem do jaj i tu już kręcimy wałkiem albo łopatką w jedna stronę. Ciasto się łączy , przekładamy do formy prostokątnej , wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 mi nut w 170 stopniach, zostawiamy w piekarniku wyłączonym i o uchylonych drzwiach .2. Miksujemy serek na najniższych obrotach. Galaretki zalewamy 800 ml wody wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia. Można słoik postawić w zimna wodę wtedy szybciej się ostudzi. Lekko tężejącą galaretkę dodajemy do serka . Przekładamy masę lekko tężejącą na upieczony biszkopt i kładziemy polówki brzoskwiń dociskając w masę aby lekko się zanurzyły . Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny , potem można jeść.