Sposób przygotowania:
Wielkanocne ciastka
Jajka umyć. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo dodawać cukier potem żółtka. Zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę. Gotowe ciasto wylać na prostokątną blaszkę o wymiarach 40 x 25 cm. Piec w 180*C około 15 minut ( do suchego patyczka). Upieczone ciasto, jeszcze ciepłe wyłożyć na lnianą ściereczkę i zwinąć w roladę. Odstawić do wystudzenia. Brzoskwinie odsączyć. Małym kieliszkiem wykrawać z brzoskwiń kółeczka. Ubić na sztywno śmietanę. Roladę posmarować dżemem, zwinąć i pokroić w 1 cm plastry. Na każdy plaster wyłożyć ubitą śmietanę kremówkę i jedno kółeczko z brzoskwini, formować kształt jajek sadzonych. Gotowe ciasteczka odstawić do schłodzenia. SMACZNEGO!
zbysiowa
Cukiereczek13
Sarenka
jaNina