annajot

annajot

Szef Kuchni
[Przepisów: 9]

Sajgonki inaczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sajgonki z bezmięsnym nadzieniem

Sajgonki inaczej

Składniki:

Sajgonki inaczej

 

 

Sposób przygotowania:

Sajgonki inaczej
Ugotować naturalny brązowy ryż (ok. 30 min), pokroic pomidory w kostkę, ogórki, cebulę, czosnek oraz por, a następnie wymieszać wszystkie składniki. Każdy płat papieru ryżowego namoczyć osobno w wodzie na jakieś 5 sekund, odłożyć na drewnianą tackę i odczekać chwilę, aż papier nasiąknie wodą. Nałożyć farsz i zrolować (jak krokiety). Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru (papier ryżowy jest bardzo cienki i delikatny, należy być bardzo ostrożnym).

Tagi:

ryż