Sposób przygotowania:
Sajgonki na słodko 2.
Banany opłukać,obrać ze skórek i przekroić na wpół na wzdłuż,o-
-rzechy obrać,posiekać.Arkusze papieru ryżowego namoczyć i os-
-ączyć.Układać na skraju papieru połówkę banana lub ćwiartkę,po-
-smarować miodem,posypać siekanymi orzechami,zwinąć sajgonkę w rulon i kłaść sajgonki na rozgrzany tłuszcz na woku lub teflonowej patelni i smażyć z 10-12 min. obracając na różne strony,aby dobrze się zrumieniły.Wyjąć łopatką cedzakową na talerz,osączyć na bibule lub papierowym ręczniku rozłożonym na talerzu.Można ponownie zanurzyć w miodzie i jeść.
-rzechy obrać,posiekać.Arkusze papieru ryżowego namoczyć i os-
-ączyć.Układać na skraju papieru połówkę banana lub ćwiartkę,po-
-smarować miodem,posypać siekanymi orzechami,zwinąć sajgonkę w rulon i kłaść sajgonki na rozgrzany tłuszcz na woku lub teflonowej patelni i smażyć z 10-12 min. obracając na różne strony,aby dobrze się zrumieniły.Wyjąć łopatką cedzakową na talerz,osączyć na bibule lub papierowym ręczniku rozłożonym na talerzu.Można ponownie zanurzyć w miodzie i jeść.