Sposób przygotowania:
Sajgonki na słodko-pikantnie.
Banany opłukać w bieżącej wodzie,obrać ze skórek oraz przepołowić każdy na wpół na wzdłuż i posypać lekko pieprzem kajeńskim i tak zrobić z każdą połówką,można nawet skropić sokiem cytrynowym.Papier ryżowy podzielić na 8-10 arkusików i na
każdym z nich układać po połówce banana,a po obu stronach po
dwa kawałki ananasa i zwinąć ciasno,podobnie jak krokiety zwykłe.Kłaść na rozgrzany olej na patelni lub woku sajgonki i smażyć z 5-7 min. na średnim ogniu ze wszystkich stron,obracając je dwiema łyżkami.Wyjąć sajgonki i osączyć z tłuszczu.Ułożyć na półmisku i podawać polane sosem chilli słodko-kwaśnym lub śliwkowym.
każdym z nich układać po połówce banana,a po obu stronach po
dwa kawałki ananasa i zwinąć ciasno,podobnie jak krokiety zwykłe.Kłaść na rozgrzany olej na patelni lub woku sajgonki i smażyć z 5-7 min. na średnim ogniu ze wszystkich stron,obracając je dwiema łyżkami.Wyjąć sajgonki i osączyć z tłuszczu.Ułożyć na półmisku i podawać polane sosem chilli słodko-kwaśnym lub śliwkowym.