Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Sajgonki warzywno-rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sajgonki warzywno-rybne na zimno to szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska idealna na wszelkiego rodzaju imprezy.

Sajgonki warzywno-rybne

Składniki:

Sajgonki warzywno-rybne

 

  • papier ryżowy
  • puszka łososia w sosie pomidorowym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Sajgonki warzywno-rybne
Łososia wraz z całą zawartością sosu rozdrobnić widelcem. Groszek oraz kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do ryby. Całość razem wymieszać, dodać ketchup oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać. Arkusze papieru ryżowego zanurzać w wodzie, a następnie na każdy nakładać porcję przygotowanego farszu i zawijać sajgonki. Podawać na zimno z ulubionymi sosami.