Sposób przygotowania:
Sajgonki z pieczarkami
Mięso kroimy na bardzo cienkie paski, podsmażamy na oliwie - wyciągamy do miseczki. Pieczarki także kroimy na cienkie paski, wrzucamy na rozgrzaną oliwę, następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę i poszatkowaną na grubych oczkach tarki marchew. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wkładamy z powrotem mięso, dodajemy sos sojowy, chwilę mieszamy - odstawiamy.
Papier ryżowy namaczamy dosłownie na 20 sekund w ciepłej wodzie, przekładamy na deskę, po kilku sekundach papier zmięknie i możemy zwijać farsz. Gdy mamy papier na desce dodajemy do farszu posiekaną natkę pietruszki i całość mieszamy.
Łyżkę farszu nakładamy na placek ryżowy i zawijamy jak gołąbki. Zawinięte smażymy na dobrze rozgrzanym głębokim ( tyle aby przykryło sajgonki)tłuszczu. Smażymy na złoty kolor.
Przekładamy na papierowy ręcznik w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu,układamy na talerzu, podajemy
z sosem. Smacznego
Wkładamy z powrotem mięso, dodajemy sos sojowy, chwilę mieszamy - odstawiamy.
Papier ryżowy namaczamy dosłownie na 20 sekund w ciepłej wodzie, przekładamy na deskę, po kilku sekundach papier zmięknie i możemy zwijać farsz. Gdy mamy papier na desce dodajemy do farszu posiekaną natkę pietruszki i całość mieszamy.
Łyżkę farszu nakładamy na placek ryżowy i zawijamy jak gołąbki. Zawinięte smażymy na dobrze rozgrzanym głębokim ( tyle aby przykryło sajgonki)tłuszczu. Smażymy na złoty kolor.
Przekładamy na papierowy ręcznik w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu,układamy na talerzu, podajemy
z sosem. Smacznego
zbysiowa
Agiatis
Polecam wypróbować, dzisiaj mamy powtórkę z sajgonek;)