szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

sakiewki z kasżą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sakiewki wieprzowe z nadzieniem z kaszy gryczanej i cebuli

sakiewki z kasżą gryczaną

Składniki:

sakiewki z kasżą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

sakiewki z kasżą gryczaną
Mięso opłukać, osuszyć, rozbić bardzo cienko. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić i pociąć w kostkę, dodać do cebuli i smażyć razem około 4 minuty, następnie zdjąć z ognia, całość wymieszać z ugotowaną kaszą gryczaną i jajkami, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Utworzony farsz rozłożyć za pomocą łyżki na plastrach mięsa. Unieść brzegi mięsa i spiąć je nitką. Szybko zrumienić sakiewki na oleju. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Podawać z warzywami.