justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Sakiewki z mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

eksperymenty z ciasta francuskiego

Sakiewki z mielonym

Składniki:

Sakiewki z mielonym

 

  • opakowanie ciasta francuskiego

 

  • nadzienie:
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 10 dag sera
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • 1/2 cebuli
  • 1/4 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Sakiewki z mielonym
Farsz: Ser zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą zamieszać. Z ciasta francuskiego powycinać jednakowej wielkości prostokąty. Na połowie porozkładać farsz i zakryć drugim prostokątem. Dokładnie posklejać ze sobą boki. Piec około 20 minut, aż ciasto się ze złoci.