Sposób przygotowania:
Sakiewki ze szpinakiem
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli. Stopniowo wlewamy mleko i wodę, ciągle energicznie mieszając ciasto. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, ktory zlewamy do ciasta. na patelni smażymy po obu stronach cienkie naleśniki.
Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju i dodajemy do niej szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Na środku naleśnika układamy 1-2 lyżki ciepłego szpinaku i za pomocą długiego szczypiorku spinamy boki naleśnika (tak jak na zdjęciu). Podajemy na ciepło lub na zimno.
Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju i dodajemy do niej szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Na środku naleśnika układamy 1-2 lyżki ciepłego szpinaku i za pomocą długiego szczypiorku spinamy boki naleśnika (tak jak na zdjęciu). Podajemy na ciepło lub na zimno.