magalan83

magalan83

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Sakiewki z szynką parmeńską szpinakiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sakiewki są wyśmienite, pasują na każdą okazję. U mnie królują na stole od ponad roku i są nie do znudzenia.

Sakiewki z szynką parmeńską szpinakiem i warzywami

Składniki:

Sakiewki z szynką parmeńską szpinakiem i warzywami

 

  • Szpinak liście HoReCa Hortex
  • Papryka Tricolore HoReCa Hortex

  • 20 dag szynki parmeńskiej

  • Ciasto francuskie
  • 2 ząbki czosnku

  • Pół cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Sakiewki z szynką parmeńską szpinakiem i warzywami
Rozmrażamy szpinak, na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu aż się zeszkli, dodajemy rozdrobniony czosnek, następnie dodajemy szpinak i smażymy do momentu odparowania wody. Dodajemy paprykę tricolore i doprawiamy do smaku. Szynkę kroimy w paseczki i mieszamy z farszem. Ciasto kroimy na kwadraty i na środku każdego z nich nakładamy po łyżce farszu, ciasto zawinąć w sakiewkę i wszystkie boki dobrze skleić. Piec w 180 st. około 25 minut. Sakiewkę polewamy octem balsamicznym i podajemy ze świeżymi ulubionymi warzywami