Sposób przygotowania:
Sał. z pekinki z grillowanym kurczakiem
Mięso umyć,osuszyć i przekroić pierś na cienkie płaty. Wymieszać w miseczce wszystkie przyprawy,natrzeć nimi mięso i odłożyć na 10 minut. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mięso. Gotowe przełożyć na ręcznik papierowy aby przestygło. Kapustę umyć,dobrze osuszyć i pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć do miski. Pomidory sparzyć,zdjąć skórkę i wykroić gniazda z nasionami. Pokroić w paski. Ogórka obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w małą kostkę. Fasolę odsączyć z zalewy i osuszyć. Dodać do miski. Sprawione rzodkiewki pokroić w średnią kostkę. Zimne mięso pokroić w dużą kostkę,dodać do miski. Ser osączyć z zalewy,porwać w palcach na małe kawałki i dodać do miski. Ostrożnie doprawić do smaku,dodać majonez i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Smacznego!
cris
monikaT83
jaNina