olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Salanka jerywańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oryginalna zupa, oryginalna nazwa, zaskoczy gości, ale też rodzinę :) jej smak jest tak pyszny, jak w najlepszych restauracjach. Polecam.

Salanka jerywańska

Składniki:

Salanka jerywańska

 

Sposób przygotowania:

Salanka jerywańska
Mięso umyć, pokorić w cienkie plastry i połowę ułożyć na dnie rondla. Na nie dać plastry cebuli, paprki, kabaczka (dyni), marchewki i ziemniaków; oczywiście wszystkie warzywa uprzednio myjemy i suszymy ręcznikiem. Na wierzchu ułożyć resztę mięsa, przyprawy; zalać dwiema szklankami wody i dusić na wolnym ogniu przez 30-45 minut.
Zamiast ziemniaków może być ryż; można też zmieniać zestaw warzyw.

Tagi:

mięso dynia