kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Sałata po fracusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałata po fracusku do obiadu.

Sałata po fracusku

Składniki:

Sałata po fracusku

 

  • 1 główka sałaty strzępiastej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałata po fracusku
Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Włóż do salaterki. Żółtko ubij widelcem z octem, oliwą i szczyptą soli i cukru. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pieprzem. Polej sosem sałatę.
Smacznego!:-)

Tagi:

sałata