Sposób przygotowania:
Sałata z drobiem i sosem pomidorowym
Sałatę przebrać, umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Włożyć do miski, skropić octem i odrobiną oliwy. Oprószyć solą i pieprzem. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Resztę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć mięso, usmażyć. Pomidorki umyć, pokroić na ćwiartki, dodać do mięsa, chwilę smażyć. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, wycisnąć do pomidorów, wlać bulion. Zmiksować, dodać keczup, miód i ocet, miksować. Sos pikantnie doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę, zmiksować. Wymieszać z parmezanem. Sałatę wymieszać z mięsem i pomidorkami, polać sosem pomidorowym.