Sposób przygotowania:
Sałata z fetą, żurawina i jajkiem
Do miski wlać szklankę wrzątku, dodać ocet balsamiczny i wrzucić żurawinę, zostawić na około 30 minut.Odcedzić i osuszyć. Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Sałatę i resztę warzyw umyć i osuszyć. Sałatę pokroić na mniejsze kawałki.Przełożyć do miski. Dodać pokrojone na małe kawałki pomidory. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Cebulkę drobniutko pokroić. Paprykę pokroić w mała kostkę i razem z cebula dodać do miski. Rzodkiewkę pokroić w ćwierć plasterki. Fetę pokroić w małą kostkę lub pokruszyć. Dodać sól i pieprz, oraz żurawinę. Delikatnie przemieszać składniki sałatki. Doprawić sokiem z cytryny i ponownie delikatnie wymieszać. Przełożyć do ładnej miseczki, posypać kiełkami brokułu i ułożyć ćwiartki jajka na twardo. Smacznego!