Sposób przygotowania:
Sałatka Argentyńska
Sałatę dokładnie opłucz pod wodą u osusz w wirówce lub poczekaj, aż ocieknie na papierowym ręczniku. Suche liście porwij na małe kawałki i włóż do miski. Oczyść i starannie umyj marchewkę i pokrój w słomkę lub zetrzyj na grubej tarce. Następnie podduś ja w niewielkiej ilości lekko osolonej wody z goździankami. Fasolę namocz na kilka godzin, a jeszcze lepiej poprzedniego dnia, pozostawiając na cała noc. Wymoczona ugotuj i odcedź. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, a następnie przygotuj sos. Widelcem rozetrzyj żółtko, dodaj łyżkę musztardy, olej, sok z cytryny i koniak oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj. Salaterkę lub głęboki półmisek wyłóż sałatkę, Półmisek wstaw na chwile do lodówki. Pięć minut przed podaniem polej sałatkę przygotowanym wcześniej sosem. Efektownie wygląda udekorowana oliwkami i posypana drobno posiekana natką pietruszki, ale równie dobrze możesz wymyślić własny sposób dekoracji. Smacznego