Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa
Brokuły ugotować na półtwardo z dodatkiem soli (1/2 łyżeczki). Podzielić na różyczki. Golonkę ugotować z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziaren ziela angielskiego pieprzu i 1/2 łyżeczki soli, wyjąć kość, skórę odrzucić mięso pokroić na dość duże kawałki. Cebule jeżeli będzie czerwona gotować z dodatkiem 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego i 1 1/2 łyżeczki cukru, gotować do momentu zmięknięcia około 2 min.
Marchewkę ugotować pokroić w kostkę. Zrobić sos: jogurt ,majonez ,papryka,kurkuma,curry,3 łyżki cukru i sól wg uznania wymieszać zalać wszystkie składniki odstawić do następnego dnia.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Marchewkę ugotować pokroić w kostkę. Zrobić sos: jogurt ,majonez ,papryka,kurkuma,curry,3 łyżki cukru i sól wg uznania wymieszać zalać wszystkie składniki odstawić do następnego dnia.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
yola
Natala1210