Sposób przygotowania:
salatka cezar
Piers przyprawic, usmazyc i pozostawic do wystygniecia.
Bulke pokroic na grzanki posypac pieprzem solo ziolami oraz dobrze skropic oliwa przerzucić na duza blache i wstawic do rozgrzanego pieca. Piec do momentu zrumienienia mieszajac od czasu do czasu.
Salate umyc i porwac liscie mniej wiecej na pol. Plastry boczku dobrze wysmazyc lub wstawic do pieca na blaszce po czym kroimy go na plasterki 2-3 cm, pomidora pokroic na 8 lub 12 kawalkow, cebule kroimy w gruba kostke tak ok 0.5/0.5 cm ogorka kroimy w plasterki po skosie.
Ostudzona piers kurczaka rwiemy na kawalki wzdluz włókien.
wszystkie przygotowane skladniki wrzucamy do miski polewajac je sosem cesarskimi dobrze mieszajac reka. ukladamy na talerzu zaczynajac od salaty.calosc posypujemy duża iloscia parmezanu.
Bulke pokroic na grzanki posypac pieprzem solo ziolami oraz dobrze skropic oliwa przerzucić na duza blache i wstawic do rozgrzanego pieca. Piec do momentu zrumienienia mieszajac od czasu do czasu.
Salate umyc i porwac liscie mniej wiecej na pol. Plastry boczku dobrze wysmazyc lub wstawic do pieca na blaszce po czym kroimy go na plasterki 2-3 cm, pomidora pokroic na 8 lub 12 kawalkow, cebule kroimy w gruba kostke tak ok 0.5/0.5 cm ogorka kroimy w plasterki po skosie.
Ostudzona piers kurczaka rwiemy na kawalki wzdluz włókien.
wszystkie przygotowane skladniki wrzucamy do miski polewajac je sosem cesarskimi dobrze mieszajac reka. ukladamy na talerzu zaczynajac od salaty.calosc posypujemy duża iloscia parmezanu.