Sposób przygotowania:
Sałatka Cezar
GRZANKI: Niewielką bagietkę (lub ok 10 cm z dużej) kroimy na centymtrowe kostki, kładziemy na blachę, dodajemy zioła wg uznania (ja mam mieszanke ziół prowansalskich) oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Polewamy niewielką ilością stopionego masła oraz oliwy z oliwek lub samą oliwą, mieszamy. Pieczemy w piekarniku (180 stopni) przez 10 min lub aż się zbrązowią.KURCZAK: Właściwie każdy może zrobic pierś z kurczaka wg własnego uznania, można użyć gotowaną, grilowaną, pieczoną, smażoną itp. Ja przyprawiam kurczaka jedynie sola i pieprzem, następnie griluję na żeliwnej patelni. SOS: wszystko wg smaku i w zależności od ilości salatki. Sałatę myjemy oraz rwiemy.Wyściełamy nią duży talerz, na to po kolei kładziemy pierś z kurczaka pokrojoną na kawałki, grzanki, parmezan starty na tarce o grubych oczkach oraz na sam koniec dressing.