Sposób przygotowania:
Sałatka curry
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.Piersi oczyścić,umyć i pokroić w kostkę,doprawić solą i pieprzem.Następnie opanierować w jajku i bułce tartej,usmażyć na złoty kolor.
Ostudzony ryż wsypać do miski,dodać paprykę pokrojoną w kostkę,ananasa(odsączonego z syropu i również pokrojonego w kostkę)oraz kukurydzę.Doprawiamy do smaku smakomykiem,curry(musi być wyczuwalne w smaku),czosnkiem granulowanym i pieprzem.Dokładnie mieszamy.i dodajemy majonez,wg uznania(należy uważać,gdyż ananas odda jeszcze trochę soku).Nakładamy do półmiska,czy salaterki na wierzchu układamy usmażone kawałki piersi.
Ostudzony ryż wsypać do miski,dodać paprykę pokrojoną w kostkę,ananasa(odsączonego z syropu i również pokrojonego w kostkę)oraz kukurydzę.Doprawiamy do smaku smakomykiem,curry(musi być wyczuwalne w smaku),czosnkiem granulowanym i pieprzem.Dokładnie mieszamy.i dodajemy majonez,wg uznania(należy uważać,gdyż ananas odda jeszcze trochę soku).Nakładamy do półmiska,czy salaterki na wierzchu układamy usmażone kawałki piersi.