Sposób przygotowania:
Sałatka Eli z gruszkami i figamiprzygotowanie składników sałatki
Figi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie składników sałatki cd
Gruszki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozkroić gruszki na połówki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić gruszki w grube plastry.
przygotowanie składników sałatki cd
Wędzoną pierś kurczaka pokroić w plastry.
przygotowanie składników sałatki cd
Rukolę opłukać i osuszyć w wirówce do sałaty lub papierowym ręcznikiem.
przygotowanie składników sałatki cd
Ser typu feta pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu
Do słoika wlać olej i ocet, dodać miód. Sos doprawić solą i pieprzem. Słoik zakręcić i potrząsać energicznie, aż składniki się połączą i powstanie emulsja.
przygotowanie sałatki
Na talerzach rozłożyć rukolę. Na niej rozłożyć gruszki, kurczaka, figi i ser. Całość polać sosem i od razu podawać.
Smacznego!